• Fødselsforberedelse

  Et nyttigt værktøj i forberedelsen
 • Fødselsforberedelse

  Et nyttigt værktøj i forberedelsen
 • Fødselsforberedelse

  Et nyttigt værktøj i forberedelsen
Fødselsforberedelse

Et nyttigt værktøj i forberedelsen

Fødselsforberedelse er et nyttigt værktøj i forberedelsen til at blive en familie. Fødselsforberedelse hos Den lille jordemoder er dog ikke udelukkende rettet mod førstegangsforældre. Alle sessioner afholdes individuelt eller i små hold af max. 8 personer.

Til den individuelle fødselsforberedelse er der tre forskellige temaer og de kan alle vælges uafhængigt af hinanden. Det er oftest godt at forberede eventuelle spørgsmål hjemmefra.

Fødselsforberedelse

Undervisning i hold eller
individuel i moduler
Fødselsforberedelse på hold

Til vores fødselsforberedelse på hold arbejder vi med viden der kan give dig og din partner værktøjer til at håndtere veerne og styrke samarbejdet under fødslen.
Ved at lære forskellige principperne, kan du skabe balance i kroppen gennem graviditeten og hjælpe baby godt ned i bækkenet, hvilket kan have stor betydning for udviklingen gennem fødslen og dermed optimere den gode fødselsoplevelse. Ikke kun for dig som gravid men også for din partner.

I vil lære afspændingsteknikker der resulterer i, at veerne opleves mindre smertefulde. Du som gravid får oplevelsen af, at det er dig, der styrer kroppen og ikke omvendt.

Ved at deltage i vores fødselsforberedelse får i enkle teknikker der er lette at bruge. Øvelserne optimerer barnets placering i bækkenet og derved øges sandsynligheden for, at fødslen bliver så let og behagelig som mulig. Teknikkerne er med til at give en mere komfortabel graviditet med reduktion af gener og smerter. I får også anatomiske og fysiologisk viden om fødslen. Dette betyder, at I får teknikker til at mærke efter kroppens signaler og handle på dem, hvilket virker tryghedsskabende. Derved får i mulighed for at være den aktivt styrende del af fødslen.

Med fra fødselsforberedelsen får I:

 • Teknikker til at håndtere veerne og lade kroppen arbejde, hvilket optimerer fremgangen i fødslen.
 • teknikker til at skabe optimal plads og kropsbalance i bækkenet så barnet kan dreje sig godt ned gennem bækkenet i fødslen, hvorved den naturlige spontane fødsel hjælpes på vej.
 • løsninger og forslag til hvad I, i samarbejde med jeres jordemoder kan gøre hvis fødslen virker lang, smertefuld eller der ikke er optimal fremgang i fødslen.
 • mulighed for at skabe øget kontakt mellem jer som forældre og øge tilknytningen til jeres barn i maven
 • viden om forløbet af den ukomplicerede fødsel, kvindens forskellige reaktionsmønstre, hvordan man kan understøtte god fremgang i fødslen ved hjælp af forskellige ve- og hvilestillinger og hvordan man som partner kan støtte bedst muligt.
 • Målet med fødselsforberedelse er at skabe de bedste betingelser for at barnet kan finde den optimale position.

Praktisk information:

 • Til fødselsforberedelse på hold afsættes ca 2½ – 3 timer.
  Er der på holdet enighed om yderligere hold med fx fokus på amning etableres dette, og du vil komme på hold med andre du har mødt tidligere.
 • For endelig tilmelding skal du betale via mobilepay 800766
 • Vi afholder primært fødselsforberedelse i  aftentimerne.

Pris:
400 kr. pr. person
Partner: HUSK at det også er nødvendigt at tilmelde din partner.

Du kan få tilskud fra Sygeforsikring Danmark til fødselsforberedelse på hold.

Betaling skal ske ved tilmelding. Når din/jeres betaling via mobilepay 800766 er verificeret er tilmeldingen endelig. Husk at notere hvis du betaler for din partner i samme overførsel.

Tilmeld dig via:

BOOK TID 

Tilmelding på hold – “Book tid” – gå til event.

Individuelle sessioner bookes under “Book tid” – vælg det modul du ønsker.

Modul 1 – Graviditeten & familiedannelsesprocessen – individuel session

Handler om graviditeten og de forandringer der følger med. Forældreroller og parforhold – forventninger til hinanden. Det er en af livets store begivenheder at skulle føde og blive en familie. Hos Den lille jordemoder vil vi gerne give jer de bedste forudsætninger på tærsklen til denne store begivenhed. Tankerne hos kommende forældre kan være præget af, hvad I selv har oplevet i jeres barndom. Måske har I positive rollemodeller, som I håber at ligne. Måske har I et ønske om at gøre noget andet end det, I selv har oplevet.

Det er vigtigt at blive bevidst om sine egne forventninger til at blive en familie og at være klar til at acceptere, at ens partner kan have helt andre forventninger. Det er en god idé at lave en forventningsafstemning. Det vil få jer til at tænke over jeres kommende fælles familieliv. Hvad vil I for eksempel hver især gerne bringe videre fra jeres egen barndom til jeres kommende familie?

Varighed 60 minutter

Modul 2 – Fødslen & dens faser og smertelindring – individuel session

OBS! Tilbydes også på små hold

Hvordan starter fødslen?
Hvordan føles veer?
Spørgsmålene kan være mange.
I dette modul går vi i dybden med fødslen og dens faser. 
Hvilken type smertelindring passer bedst til dig?
Du får en dybere kendskab til de forskellige smertelindringsmetoder der findes og dermed stilles du bedre i forhold til at træffe et godt vælg der stemmer overens med dine holdninger.

Den korrekte vejrtrækning er et rigtigt godt værktøj og at have øvet vejrtrækning og afspænding inden fødslen er en stor fordel. At være afslappet under fødslen kræver nemlig øvelse, og det kan trænes på forhånd.

Da det er en individuel fødselsforberedelse vil vi tage udgangspunkt i netop dine/jeres behov.
Har i særlige emner der optager jer mere end andet, send da gerne en mail omkring dette.

Varighed 60 minutter

Modul 3 – Det nyfødte barn og den første time hjemme – individuel session

I den nybagte familie kan det føles som om man er i to verdener, da ens hverdagsliv er meget forskellige. Mor på barsel og far der arbejder. Kunsten er at bygge bro mellem de to hverdage. Hvad forventer man af hinanden?
At vise opmærksomhed er den mest basale måde at vedligeholde parforholdet på.

Hvad kræver baby af mor og far? Hvordan skabes nogle gode vaner for det nye liv man får som familie?

Varighed 60 minutter

Du finder os her

Silkeborg
Den lille Jordemoder
Frederiksberggade 23 8600 Silkeborg

Horsens
Den lille jordemoder
Sankt Helene vej 17
8700 Horsens
Direkte tlf.nr. (Kun ved forsinkelse til aftale/ hjælp til at finde vej) 30527279

Vi besvarer altid jeres opkald så hurtigt det er os muligt. Kontakt os gerne via hovednummer 70237023

Den lille jordemoder er en del af
Silkeborg jordemoderhus ApS

Åbningstider

» Kun efter aftale

   

Telefontider

» Man – tors: 08.00-17.00

» Fredag: 08.00-16.00

Tilmeld dig nyhedsbrevet